Hoe blij kan je een kind maken?

Niet alleen meisjes kunnen gillen van plezier!

Voor kinderen is december een absolute feestmaand. Sinterklaasgeschenken, kerst- en nieuwjaarscadeautjes, het kan niet op. Je kan als kind niet genoeg oma’s en opa’s, tantes en nonkels in je familie hebben, want allemaal hebben ze voor de kleinsten een centje opzij gelegd om ze te verrassen met een speeltje. En dan moet je als gever al erg origineel uit de hoek komen, wil je ze nog echt blij maken. Want wát hebben ze nog niet?…

Het is een draak van een cliché, maar er zijn op deze aardbol zoveel kinderen bij wie de goede Sint of de kerstman niét langskomt. En doen die dat wél, zijn de kids met een niemendalletje tevreden. Bijgaand filmpje duurt nauwelijks anderhalve minuut, maar het spreekt boekdelen! De opnamen zijn gemaakt in een schooltje in Burundi, waar elk kind een schoendoos vol kleine spullen ontving van onbekende milde schenkers uit Europa. Bij nader inzien zijn het hoofdzakelijk jongens en die kunnen net zo goed uit de bol gaan van plezier als meisjes. Woorden schieten mij tekort!

[related-posts]

Wat je hier ziet is het gevolg van een jaarlijkse benefietactie van een Ierse christelijke hulpgroep. Maar ook in ons land bestaan er dergelijke organisaties die rond deze tijd van het jaar een inzamelactie houden voor minderbedeelde kinderen in verschillende werelddelen. Ik pik er niet graag bepaalde verenigingen uit, maar je vindt ze wel op internet en weet ze zelf wel te selecteren. Hou gewoon déze beelden in je achterhoofd:

Video geschenken voor kinderen:

https://www.youtube.com/watch?v=uZLgFQFggMw