Gratis cd met kinderliedjes

‘Bewegende Baby’s hebben een stapje voor’.

Eerder al signaleerden wij je de campagne van Kind en Gezin, waarmee de vereniging alle ouders wil stimuleren om hun baby’s meer te laten bewegen. Blijkt immers dat te weinig beweging niet alleen nefast is voor de gezondheid van volwassenen maar ook voor opgroeiende kinderen. Jong en oud, we hebben allemaal een ‘zittend gat’ helaas.

Kind en Gezin voegde nu een alleraardigst extraatje aan hun campagne toe. Ervan uitgaand dat muziek je a.h.w. dwingt om te bewegen en te dansen, werden vijf kinderliedjes in een verfrissend nieuw kleedje gestoken en op cd uitgebracht. Bekende Vlaamse artiesten zoals Axl Peleman, Wim Opbrouck en Frank Vanderlinden werden bereid gevonden om hieraan mee te werken.

[related-posts]

Het is uiteraard ook voor de ouders prettig als ze de liedjes meteen herkennen, want het zal ook hen uitnodigen om met hun kind een dansje te wagen. Dit kan op de tonen van een moderne versie van o.a. ‘Broeder Jacob’ en ‘Klein Kleutertje’. Minder bekend is ‘Kortjakje’, maar het is net dát liedje dat de bedoeling van de actie onderstreept.

De teksten van deze kinderliedjes vind je op de website van Kind en Gezin. Via kindengezin.be kan je de muziekjes ook downloaden en meer nog: je kan een gratis exemplaar van deze ‘Beweeg-mee cd’ bestellen. Doen!