Geniet van de première van Indiana Bones

Meesterwerkje van een groep ‘amateurs’!

Sinds de ICT in vrij korte tijd zulke revolutionaire sprongen heeft gemaakt, steken er ontelbare creatievelingen de kop op. Jongeren beginnen zelf filmpjes te maken en met hun technologische speeltjes kunnen ze de takes ook zelf monteren en er een heuse soundtrack onder plaatsen. En niet zelden krijg je dan filmische hoogstandjes te zien, waarvoor zelfs een professionele filmmaker het hoofd zou buigen.

Dit is zulk een voorbeeld: een schitterende parodie op ‘Raiders of the Lost Ark’, één uit het kwartet bioscoopfilms omtrent Indiana Jones, in de jaren ’80 verbluffend vertolkt door Harrison Ford.

[related-posts]

Een groep jongeren verving Indiana Jones door een al even telegenieke hond en herdoopten de film onder de titel ‘Indiana Bones and the Raiders of the Lost Bark’. En dat dit teamwerk is lijdt geen twijfel. Haal er rustig een bakje popcorn bij en geniet van de film:

Video “Indiana Bones and the Raiders of the Lost Bark”:

Blijf kijken tot het slot en neem dan ook een kijkje achter de schermen: ‘Watch behind the scenes’. Je zal vlug begrijpen dat de realisatie van dit filmpje veel meer is dan kunst- en vliegwerk met elektronische trukendozen. Bijna alle decors zijn met de hand vervaardigd en de voertuigen zijn miniatuurtjes in karton. Er kwamen 3 grote rollen tape, meer dan 100 lijmsticks en bijna 20 kartonnen dozen aan te pas. En niet te vergeten: er was ook de schattige puppy, Indy, die ettelijke uren geduld en aandacht vroeg.