Geen trouwere liefde dan hondenliefde

Eenmaal baasje, altijd baasje!

Verhalen over honden zijn genoegzaam bekend en het ene is al opmerkelijker dan het andere: wie zelf een hond als huisdier heeft, kan je een handvol anekdotes vertellen die je als toehoorder nauwelijks voor mogelijk acht. De hond heeft een uitzonderlijk instinct en niet voor niets zitten nogal wat asielcentra verveeld met de herkomst van de adoptiedieren. Blijkt immers dat de meeste honden vroeg of laat op zoek gaan naar hun oorspronkelijke baasje. En in vele gevallen vinden ze die nog ook!

Net als adoptiekinderen vroeg of laat nood hebben aan een ontmoeting met hun biologische ouders, durven honden wel eens onverwacht op stap trekken om hun authentieke baasje op te zoeken. Zij volgen hoofdzakelijk hun extreme geur en gehoor op. Er zijn verhalen bekend van viervoeters die tot 2.000 km aflegden om hun ‘échte ouder’ te ontmoeten.

[related-posts]

In omgekeerde zin gaat deze stelling ook op. Wanneer hun baasje gedurende jaren afwezig was, herkennen ze zo goed als onmiddellijk hun ware baasje en zijn ze dolgelukkig. En tegelijk drukken ze hun intens verdriet uit over het gemis. Bijgaande video hoeft geen commentaar. Het zijn allemaal soldaten die na een missie terug thuis kwamen. Het wederzien is, zacht uitgedrukt, ontroerend. In sommige gevallen gaat dit over een afwezigheid van meer dan 8 jaar!

Video weerzien met hondje: