Voor eerst sinds lang zeldzame kattensoort gefotografeerd in het wild

Schitterend dier!

In de woestijngebieden van Noord-Afrika en Zuidwest-Azië, van de Sahara tot Beloetsjistan in Pakistan, leeft een wilde kat die zich maar zelden laat zien in het openbaar. Door de dag zit ze meestal verscholen onder de grond. ‘s Nachts komt de woestijnkat naar boven om te jagen. Drinken doet ze bijna nooit, alle vocht wordt uit de prooidieren gehaald.

De woestijnkat heeft een opvallend brede kop met grote, naar voren gerichte ogen en grote spitse oren, die ver uit elkaar staan. Hij kan zijn oren neerwaarts naar de grond richten, waarschijnlijk om ondergrondse geluiden op te pikken van zijn prooidieren. De poten zijn kort, met harige voetzolen. De woestijnkat heeft een zandkleurige tot okergele vacht met een geringde staart.

Door hun aangepaste kleuren kunnen ze bijna onopvallend door de duinen lopen

woestijnkat4

Wetenschappers konden de katten makkelijk uit ondergrondse hollen naar buiten lokken met lekkers

woestijnkat2


(lees verder op de volgende pagina)