Een varken in huis, waarom niet?

Waar haalt een zwijn zijn slechte reputatie vandaan?

‘Varken’ wordt wel eens als scheldnaam gebruikt voor een vuil, liederlijk mens, maar na het bekijken van deze video zal je daarover lichtjes anders denken. Dit boertige beest kan best aardig zijn en behandeld worden als een huisgenoot. En dit kunnen de andere huisdieren volmondig beamen.

Dit koppel uit Canada zijn onvoorwaardelijke dierenvrienden. Het stel had al 2 honden, een kat en een wasbeer als huisgenoten en twee jaar geleden adopteerden ze een dwerg- of minivarken. Men had ze verteld dat het beestje niet groter zou worden dan een schoothondje en ze behandelden het dier ook navenant. Het varkentje kreeg haar vaste stek in huis en werd met veel zorg ‘opgevoed’. Na een poos leerde ‘Esther’ dezelfde kunstjes uitoefenen als de andere huisdieren en zij en één van de twee honden, Shelly, werden onafscheidelijke vrienden.

[related-posts]

Maar wat bleek? Esther, die bij de adoptie amper 1,5 kilogram woog, groeide in geen tijd uit tot een zeug van maar liefst 302 kg en werd groter dan haar eigen baasjes. Onwaarschijnlijke miskoop, zou je dan denken, maar inmiddels waren de baasjes en het zwijn dermate aan elkaar gehecht, dat van een ‘scheiding’ absoluut geen sprake was.

Integendeel, Esther is de attractie van de woonwijk én het knuffelbeest van alle buurtbewoners. Voor haar tweede verjaardag werd Esther zowaar bedacht met een ware tuinparty.

[related-posts]

Het Canadese koppel, Steve Jenkins en Derek Walter, zijn zo trots op hun huisdier dat ze met de regelmaat van een klok filmpjes posten op YouTube. Moeilijk om hieruit te kiezen, maar hier heb je alvast deze opname:

Video verjaardagsfeest voor varken: