Een sprekende pop mag niet vloeken!

Britse moeder dient klacht in tegen speelgoedfabrikant Mattel.

Dochtertje Demileigh was maar wat blij toen ze van haar mama, Talina Woods, een aankleedpop cadeau kreeg. En ze kon nog spreken ook! Nieuw en bizar zijn sprekende poppen al lang niet meer. In de handel bestaan poppen die kunnen lachen, wenen en meerdere zinnetjes zeggen. Er zijn zelfs poppen die via een ingebouwde recorder de stem van het kind zelf of van mama kunnen opnemen en die dan willekeurig weergeven.

Toch was het even schrikken voor mama Talina, toen haar dochter het haar wilde kammen van haar nieuwe ‘vriendinnetje’. De pop was daar kennelijk niet zo happy mee, want die schreeuwde een krachtige vloek uit: “What the fuck!”.

[related-posts]

Talina vond dit helemaal niet kunnen, en ontzet als ze was, nam ze de pop af van haar dochter en ging er meteen mee terug naar de winkel. Ze wilde de pop inruilen voor een andere sprekende pop en liefst één die niét vloekt. In de winkel ontstond een hele discussie over welk zinnetje de pop nu precies uitkraamde. Er werden andere winkelende mensen bijgehaald en de meningen waren verdeeld, al vond de vrouw wel bondgenoten die ook duidelijk ‘What the fuck!’ hadden begrepen.

Video over sprekende Barbie:

Hoe dan ook, mama Talina kon de pop niet inruilen voor een andere, gewoon omdat ze het kasticket niet had bewaard. Aan haar dochter, Demileigh, vertelde ze dat zij niet meer met haar ‘stoute vriendinnetje’ mocht spelen, omdat ze vieze woorden gebruikte. Demileigh diep ontgoocheld natuurlijk, maar mama bleef niet bij de pakken zitten. Inmiddels diende ze een klacht in tegen speelgoedproducent Mattel.

[related-posts]

De fabrikant liet inmiddels nog niets van zich horen, zelfs niet op Talina’s antwoordapparaat. Hadden ze minstens kunnen overlaten aan… een sprekende pop!