Een minipaardje als huisdier

Shammy gaat eerder als een hond door het leven.

Bijgaand filmpje over Shammy zal je ongetwijfeld vertederend vinden en er lopen vermoedelijk maar weinig dergelijke minipaardjes op deze wereld rond. Shammy woont in het Amerikaanse Georgia in het gezelschap van ‘normale’ paarden, maar leeft eerder als een hond dan als een paard. Zelfs het beeld is bedrieglijk, het minipaardje is slechts iets groter dan een halve meter en weegt nauwelijks 23 kg.

Het dier is nog geen half jaar oud en lijdt aan dwerggroei, een verschijnsel dat ook bij mensen voorkomt. Menselijke dwergen kunnen nog behoorlijk oud worden, maar bij een paard ligt dit even anders. De innerlijke organen groeien sneller dan de botten, die op een bepaald moment ophouden met groeien. De organen worden wel volwassen, maar Shammy zal nauwelijks iets groter worden dan het paardje er nu uitziet. Daardoor zal Shammy vroegtijdig last hebben van enorme gewrichtspijnen, hartklachten en ernstige ontstekingen. Kortom, Shammy is geen lang leven beschoren.

[related-posts]

Gelukkig heeft Shammy een bijzonder lief baasje: Michèle. Zij weet bijzonder goed wat er met het dier aan de hand is en wil het dan ook met alle liefde omringen, zolang dit kan. Voorlopig is Shammy nog erg speels, maar heeft duidelijk meer slaap nodig dan andere dieren. Anderzijds krijgt Michèle veel liefde terug van het paardje en het is meestal Shammy zelf die om knuffels en andere attenties komt vragen.

Geniet van de beelden!

Video paardje: