Een konijn zoekt zijn heil in een konijnenpijp

En een ezel voelt zich kennelijk thuis in een rioolput!

Althans, dat zou je kunnen afleiden uit bijgaand filmpje. Het is alleszins een gek gezicht, maar wat eraan voorafging, is een minder prettige geschiedenis. Terwijl ezels best schattig zijn, gaan ook nog eens als pientere dieren door het leven. Een ezel stoot zich meestal geen twee keer aan dezelfde steen, maar zou hij in dit geval een tweede keer in dezelfde rioolput vallen? Meer dan waarschijnlijk niet.

Hoe Nilo, een 13-jarige ezel uit het Zwitserse dorp Pratteln, in deze hachelijke situatie belandde, is een raadsel, maar feit is dat een passant zich een hoedje schrok toen hij dit tafereel opmerkte, terwijl hij zijn hond uitliet. Aanvankelijk dacht de man dat het om een grote pluchen knuffel ging, maar bij nader inzien bleek het om een echte ezel te gaan. En gelukkig bleek die nog in leven!

[related-posts]

Voor de man was het onbegonnen werk om de ezel uit de open rioolput te bevrijden en dus werd er eerst de politie en daarna een team van de brandweer bijgehaald. Zeven brandweerlui hadden er een hele klus aan om Nilo uit de put te bevrijden.

Eind goed, al goed. Het dier kwam er met schrik en enkele vleeswonden vanaf.

Video ezel in put: