Een kangoeroe als huisdier

Boomeroo en Larry, de kat, zijn beste maatjes.

Julia Heckathorn is in Amerika bekend als een schrijfster van kinderboeken. Met haar serie ‘Search for the Hidden Clover’ wil ze op een educatieve en speelse manier kinderen wegwijs maken in de geheimen van de natuur en pleit ze voor de instandhouding van bepaalde dierenrassen en groene gebieden.

Huisdier kangoeroe

Julia geeft ook gastlessen in scholen en dit doet ze steevast in het gezelschap van haar huisvriend ‘Boomeroo’, een kangoeroe! Twee jaar geleden adopteerde ze haar knuffeldier, toen amper drie weken oud, uit een boerderij in Texas en inmiddels is Boomeroo beste maatjes met Julia’s andere huisgenoot, Larry de kat.

[related-posts]

Huisdier kangoeroe

Net zoals je een konijn in huis kan houden, went een kangoeroe erg snel aan de menselijke gewoontes en wordt hij zowaar afhankelijk van de vrouw en man des huizes. Hoewel Julia’s man, Jason, aanvankelijk helemaal niet voor het idee gewonnen was, is hij nu de eerste om Boomeroo te wekken, eten te geven en aan te kleden. Want jawel, de kangoeroe heeft zijn eigen garderobe.

Hoe het verder moet met ‘knuffeltje’ Boomeroo, is nog maar de vraag: zowel rode als grijze kangoeroes kunnen op latere leeftijd tot 80 kg wegen en worden tot 18 jaar oud.