Een kalender voor honden- en mannenliefhebbers

Zo baasje, zo hond?

Agenda’s en kalenders 2015 liggen deze maand al volop in de winkelrekken. Nu zowat iedereen de kalender en zijn agenda kan raadplegen via zijn gsm of tablet, zou je denken dat dit industrietje al een aantal jaren slabakt, maar niets is minder waar. Zelf heb ik twee kalenders in huis hangen: één in mijn keuken en één in het toilet. En ik geef toe, ik zou het als een gemis ervaren, als ze er niét zouden hangen.

Daarom ben ik ook geneigd een kalender aan te schaffen als één of andere vereniging ze aan de deur te koop aanbiedt… “Voor het goede doel!’. Tja, waarom niet? Alleen jammer dat de plaatjes bij elke maand niet al te veel voorstellen. Een naaktkalender lijkt me boeiender dan een dozijn foto’s van landschappen.

[related-posts]

In New York kijken nogal wat vrouwen uit naar de jaarlijkse kalender ‘Hunks and Hounds’, samengesteld door een hulpvereniging die onderdak biedt aan verwaarloosde honden. Het originele aan deze ‘kijkkalender’ is dat er twaalf halfnaakte binken er met één van de honden poseert. Goed bekeken; want de mensen die de kalender aanschaffen, vallen net zo goed voor de schattige honden als voor de stoere kerels. Toch heb ik de indruk dat ‘Zo baasje, zo hond’ niet in alle gevallen opgaat. Oordeel zelf.

Video ‘Hunks and Hounds’:

[related-posts]

Ook in Vlaanderen loopt een gelijkaardig project, zij het niet bij wijze van een kalender maar met een website en een boek. Niemand minder dan tv-persoonlijkheid An Lemmens poseert er met tal van honden die op zoek zijn naar een baasje. ‘Pin Up Pup’ heet het initiatief en naar verluidt hebben al talrijke mensen via de site een hond geadopteerd. Hét voordeel is immers dat wie langs deze weg een hond in huis haalt, recht heeft op een maand gratis begeleiding door een hondencoach.

En jammer voor jullie, heren, An Lemmens poseert niét naakt! Maar haar poses mogen best gezien worden. Oordeel zelf en bezoek de site: pinuppup.be .