Een heuse vechtscheiding

Liefst niet in de buurt of tussenbeide komen!

Je zou het net zo goed over ‘kempkangoeroes’ kunnen hebben als over kemphanen. Wanneer twee kangoeroes met elkaar op de vuist gaan, blijken het ware bokskampioenen. Ze slaan erop los met zowel hun achter- als voorpoten en ik kan me voorstellen dat één slag net zo hard aankomt als die van een getrainde sporter met bokshandschoenen.

Een slag onder de gordel is kennelijk ook toegestaan en ze ontzien niets of niemand. Zelfs de hele buurt mag toekijken, wanneer ze met elkaar in de clinch gaan. En ik vermoed dat niemand het lef heeft om als arbiter of als vrederechter tussenbeide te komen. Het geslacht van de dieren in het filmpje is moeilijk uit te maken, maar als dit om een mannetje en een vrouwtje gaat, mag men hier terecht spreken over een ‘vechtscheiding’ of tenminste over partnergeweld.

[related-posts]

Zo te zien zijn dit grijze reuzenkangoeroes. Rechtopstaand meten ze makkelijk 2 meter en de meeste mannetjes horen tot de categorie ‘zwaargewichten’. Ondanks hun gewicht en lengte zijn kangoeroes uitstekende hardlopers en kunnen ze snelheden tot 50 km/u halen. Let ook op hoe de kangoeroes hun vijfde ledemaat, hun lange gespierde staart, gebruiken als steun om én met hun voorpoten én met hun achterpoten tegelijk ferme klappen te kunnen uitdelen.

Overigens staan de ‘lieve’ beesten bekend als vechtersbazen. Zelfs in die mate dat de kleine kangoeroes al op zeer jonge leeftijd ‘leren’ vechten.

Video kangoeroes:

https://www.youtube.com/watch?v=SLVTTuo_EhM