Donald Duck leert de kleinsten koken

Ideetje voor Sinterklaas?

Niet alleen volwassenen zijn gebeten door de kookmicrobe, ook kinderen blijken hoe langer hoe meer interesse te hebben om te kokkerellen. In verscheidene kleuterscholen staat koken al langer in het uurrooster, maar ook tijdens de vakantie noteerde de speelpleinwerking in Vlaanderen een record aantal keukenpieten in hun uitgebreide hobbyclubs.

Piet Huysentruyt, Jeroen Meus en Pascale Naessens mogen dan wel de kampioenen zijn van de kookboekenverkoop, tijdens de boekenbeurs in Antwerpen die morgen ten einde loopt, ging een ander boek opvallend goed van de hand: ‘Het Donald Duck Kookboek’. Behalve een kookboek is het ook een ‘kijkboek’ voor kinderen. Het zijn immers de Disney-figuren zelf die een aantal verrassende recepten uit de doeken doen.

[related-posts]

In het Donald Duck Kookboek vind je makkelijke, maar lekkere gerechten die je in geen enkel ander boek zal aantreffen! Ontbijt bijvoorbeeld met Mickey’s overheerlijke ananasshake. ’s Middags eet je met Kwik, Kwek en Kwak heerlijke worsten en ’s avonds smul je van Goofy’s superpuree. Nog honger? Serveer dan ook oom Dagobert’s vrekkenfriet.

Ook voor verjaardagen en feestjes zijn er in het kookboek van Donald Duck veel passende recepten te vinden. Natuurlijk mag Willie’s worteltjestaart dan niet ontbreken! Of trakteer je vriendjes op de enige echte Guus’ Gelukkoekjes. Er staan daarnaast ook gezonde recepten in het boek, zoals aardbeiensoep of dé lekkerste tomatensoep van meneer Beer.

[related-posts]

Het Donald Duck Kookboek is het Ideale sinterklaasgeschenk voor de kleine chef-koks. Ook als die nog niet zo goed kunt koken, geen probleem: oma Duck leert je alle kooktechnieken die je moet kunnen voor je gaat beginnen.

Er resten nog een kleine vier weken voor Sinterklaas op bezoek komt. Tegen die tijd kan je je kinderen of kleinkinderen misschien best eerst leren afwassen en de keuken opruimen!…

Het Donald Duck Kookboek is een uitgave van Het Spectrum en stat is te koop voor 11,95 euro.