De tango van het pluizige kontje

‘Hamuketsu’ is een hamsterbillenrage in Japan.

hamuketsu1

Onvergetelijk is het liedje van wijlen Toon Hermans, ‘De Tango van het blote kontje’, waarin hij ons achterwerk beschrijft in alle herkenbare vormen en formaten. Meer dan wie ook bewees Toon dat onze achterste kaken onbewust het onderwerp zijn van humor en gezonde zelfspot.

 

Je acht het nauwelijks voor mogelijk, maar in Japan flipt men tegenwoordig op pluizige en schattige …kontjes van hamsters! Op internet en alle sociale media circuleren er momenteel duizenden foto’s en videootjes en de hype kreeg ook een naam: ‘Hamuketsu’, wat zoveel betekent als ‘hamsterbilletjes’.

hamuketsu2 hamuketsu3

[related-posts]

hamuketsu4

Aanleiding van deze rage was een fotoboek van een Japanse kunstenaar die de schattige kontjes als onderwerp koos. Al na een paar weken wist hij maar liefst 40.000 kopers te bekoren, waarop de uitgever besloot ook een Facebookpagina aan ‘hamuketsu’ te wijden.
Intussen wordt er wereldwijd met veel enthousiasme op ingehaakt.

hamuketsu5

Vanuit ons land zijn er weinige bijdragen, om de eenvoudige reden dat in de meeste dierenwinkels geen levende dieren meer verkocht worden. Nog geen twee decennia geleden was het één van dé troeteldiertjes in huis, waarmee vele kinderen zoet werden gehouden.

[related-posts]

hamuketsu6

Met veel plezier laten we je hieronder genieten van ‘De tango van het blote kontje’ van Toon Hermans. Vreemd genoeg heeft Toon het daarin helemaal niet over ‘het pluizige kontje’. Hoewel, niet écht verwonderlijk, want uit enquêtes allerhande blijkt dat noch vrouwen noch homoseksuele mannen uit de bol gaan voor een behaarde poep!…