De grootste pitbull ter wereld?

De naam alleen al doet me huiveren.

De pitbull wordt algemeen beschouwd als een gewelddadige hond en in de meeste gevallen wordt hij ook in huis gehaald als waakhond. Elke ongewenste indringer heeft hij binnen de kortste keren beet en dat woord mag je letterlijk nemen.

Een pitbull is geen kleine hond, maar ook geen grote. Of vergis ik me? Moet je dít zien!

Video van gigantische pitbull:

[related-posts]

Zijn naam heeft hij ook niet gestolen: ‘Hulk’. De hond is indrukwekkend groot. Wanneer Hulk op zijn achterpoten staat, komt hij net boven zijn baasje uit. Deze stoere bonk is 17 maanden oud en weegt maar liefst 79 kilogram. Zijn baasjes vinden de lelijkerd best een lieve hond. Het zijn dan ook echte dierenliefhebbers. Behalve Hulk hebben ze ook een dwergpaard waarmee de hond meestal samen wordt uitgelaten.

Een pitbull is geen erkend hondenras, de pitbull wordt gefokt op uiterlijke kenmerken. Rassen zoals de Amerikaanse Staffordshireterriër, Staffordshire bulterriër en de Dogo Argentino worden gebruikt voor het fokken van een pitbull.

[related-posts]

Een pitbull heeft onder andere een grote kopomtrek, extreem grote en sterke kaken, en een gespierd en krachtig lichaam.

Van 1993 tot 2008 gold in Nederland de Regeling Agressieve Dieren (RAD, bijgenaamd ‘de pitbullwet’). Deze regeling werd ingevoerd na een aantal incidenten waarbij kinderen waren doodgebeten. De RAD verbood het fokken van pitbullterriërs. Het houden van een pitbullterriër, geboren na 1993, was verboden. Het houden van oudere pitbullterriërs mocht slechts als ze gemuilkorfd waren, kort aangelijnd, en gecastreerd.