Brilbeer krijgt gezelschap van 15 doodshoofdaapjes

Acrobaten en zakkenrollers in de ZOO.

Let op voor pickpockets:

Voortaan kan je best je spulletjes goed in het oog houden in de ZOO Antwerpen, want er lopen meester pickpockets rond.

apenbende4

Hoe ze te werk gaan?  Je krijgt een leuke acrobatenshow te zien en terwijl je afgeleid bent, halen hun broers je zakken leeg.

apenbende5apenbende1apenbende2

Een nieuwe bende:

Nee, schrik moet je niet hebben.  Het is een nieuwe bende van 15 doodshoofdaapjes die voortaan brilbeer Gladstone gezelschap houdt.

apenbende9brilbeer1

Je kent de apensoort vast beter als “mijnheer Nilsson” van Pipi Langkous.  Het zijn erg actieve aapjes die graag rollebollen en balanceren over de touwen in de bomen.  Bovendien zijn ze ongelooflijk nieuwsgierig, het is dus niet enkel de inhoud van je zakken waar de 15 broers op uit zullen zijn.

apenbende6

Doodshoofd:

Veel verbeelding moet je niet hebben om te achterhalen waar de benaming “doodshoofdaapjes” vandaan komt.  De zwarte kleur en tekening van de pels rond hun gezicht, benadrukt de schedel.

apenbende3

Het lichaam van de aapjes is geel en grijs.  De kleine gymnasten hebben een hele lange staart, langer dan hun lichaam, die zich makkelijk rond takken en touwen kan krullen.  Het park werd dan ook voor deze nieuwe bende uitgebreid met touwladders en een klimparcours in de bomen.

apenbende7

Hou je van een goede acrobatenshow, dan kan je best deze nieuwe aapjes eens verwelkomen!

TIP: de verzorgers in de ZOO Antwerpen geven dagelijks om 12:30 u een voederbabbel bij de brilberen en doodshoofdaapjes .

brilbeer2