Bau Beach in Italië: een paradijs voor honden en hun baasjes

Het meest hondvriendelijke strand.

Met de hond op vakantie: het stelt menig baasje voor problemen en al zeker wanneer hij/zij kiest voor een strandvakantie. Voor zo ver mij bekend zal je in eigen land ver moeten zoeken naar een plaats aan de kust, waar honden vrijspel hebben tussen de zonnekloppers. Dierenliefhebber of niet, niemand vlijt zich graag neer in hondenpoep of ontvangt met plezier lieve likjes van een viervoeter, terwijl hij een dutje doet op het strand.

baubeach logo

Nochtans bestaat er nabij Rome een strand dat niet voor niets ‘Bau Beach’ heet. Het betekent zoveel als ‘Woefstrand’ en is een waar paradijs voor honden en hun baasjes. Merkwaardig is dat het er in de zomermaanden weinig of geen gewone badgasten of dagjestoeristen te bekennen zijn en dát is nu precies het succes en de reputatie van het hondvriendelijke strand. Ook in de naburige hotels zijn honden er meer dan welkom.

[related-posts]

Je ziet er nauwelijks honden aan de leiband: ze stoeien en zwemmen er naar hartenlust en worden er zelfs extra in de watten gelegd: er zijn gespecialiseerde redders in de nabijheid, er zijn hondendouches en ‘toiletbakken’ en permanent kan je terecht bij een dierenarts die zijn kabinet ter plekke heeft opgesteld.

Uiteraard zijn er ook regels: loopse teefjes zijn niet toegelaten en voor wie de hondenpoep niet meteen opruimt, hangt er een fikse boete boven het hoofd. Maar naar verluidt verloopt alles er erg gedisciplineerd. Als dit niet het geval was, zou dit uitzonderlijke strand -dat al sinds 1998 bekend staat voor deze opmerkelijke gastvrijheid- al lang letterlijk en figuurlijk van de kaart geveegd zijn.