9 handige manieren om kokosnootolie te gebruiken voor je huisdieren

Natuurlijk.

Je hebt ongetwijfeld al veel gelezen over de voordelen van kokosnootolie voor je huid en gezondheid en je gebruikt het product misschien reeds regelmatig in je huishouden.  Wat je misschien nog niet wist, is dat je kokosnootolie eveneens kan gebruiken voor je huisdieren.  Gebruik wel natuurlijke kokosnootolie, zonder conserveringsstoffen.  Kies ongeraffineerde virgin kokosnootolie.

Dosage voor honden en katten

1 tl per 4,5 kilogram of 1 tl per 13,50 kilogram

1. Bescherming poten

Heeft je huisdier een wonde aan de poten, dan kan je die behandelen met kokosnootolie. De olie ontsmet en geneest de wonde en het bijkomende voordeel is dat je geen schrik moet hebben dat je dier giftige chemicaliën binnenkrijgt als hij aan zijn poten likt.

hondrustig


2. Behandeling oormijten

Kokosnootolie wordt vaak gebruikt als natuurlijke behandeling tegen oormijten bij katten of andere huisdieren. Gedaan met jeukende oren!

katoren


3. Voorkomen haarballen

Om haarballen te voorkomen, kan je een beetje kokosnootolie aan het voedingspatroon van je huisdier toevoegen. Bovendien zou dit goed zijn voor de spijsvertering.

Recept

Volgens Coconut-Oil-Tips.com is de ideale dosis voor het in balans houden van de maagbacteriën van je kat 1 theelepel per dag per 4,5 kilogram.

kokosnootolie


(lees verder op de volgende pagina)