7 weetjes over beestjes en verbazende cijfers

Je weet nog lang niet alles.

Wat ik zeker weet is dat er begin november nog altijd vliegen in mijn huis hun vleugels komen uitslaan. Vroeger dacht ik altijd dat vliegen werden aangetrokken door alles wat zoet is. Wat hebben zij dan te zoeken op mijn pc- en televisiescherm? Gisteren zat er één op de neus van Erik Van Looy, net tijdens het finalespel nog wel! We zullen wel altijd met een aantal vragen blijven zitten, maar volgende feitjes staan wel als een paal boven water:

1. Muis:

Het hart van een muis klopt meer dan 600 keer per minuut. Als dit joúw hartslag zou zijn, was je binnen het kwartier dood.

2. Koala:

Koala’s mogen dan wel schattige beestjes zijn, je moet er als de kippen bij zijn om ze actief bezig te zien. Ze slapen immers 18 tot 22 uur per dag!

Koalabeer 2

[related-posts]

3. Slak:

Slakken houden wel een bijzonder lange winterslaap. De gemiddelde slak doet er 1 tot 3 jaar over en kan ook al die tijd zonder eten.

4. Giraffe:

De tong van een giraffe is gemiddeld 45 cm lang. En schijn bedriegt: een giraffe heeft maar net zoveel nekwervels als een mens. Precies geteld zeven!

giraffen

[related-posts]

5. Egel:

Een egel heeft 5000 à 7000 stekels.

egel

6. Leeuw:

Een leeuw kan tijdens de bronsttijd tot 50 keer per dag een zaadlozing hebben. Gelukkig voor hem en zijn geliefden duurt de bronsttijd maar een kleine week.

7. Luiaard:

Een luiaard heeft een bijzonder trage spijsvertering en heeft maar 1 keer per week nood aan een ‘grote behoefte’.

luiaard