6 weetjes om de slechte adem van je hond te lijf te gaan

Help, mijn hond stinkt uit zijn bek!

Niet echt aangenaam als je hond je met een likje wil begroeten en hij een verfoeilijke adem in je gezicht blaast. Honden hebben dit makkelijker dan katten. Niet omdat zij minder zindelijk zouden zijn, een hond heeft nu eenmaal een stel grotere tanden en die vragen om de nodige aandacht en verzorging. Hier alvast een zestal nuttige tips:

1. Snel eten:

Honden die snel en schrokkerig eten, laten onbewust een portie voedselresten tussen de tanden achter en als je hun bek niet regelmatig controleert beginnen die restjes te bederven. Maar let wel, ook een abces of een beginnende tumor kan de oorzaak zijn van een permanente kwalijke adem. In dit geval kan alleen de dierenarts hulp bieden.

2. Tanden poetsen:

Een te gek idee misschien, maar als je dit doet vanaf zijn puppyperiode, zal het poetsen van zijn tanden een gewoonte worden die de hond zelfs vrij gewillig toelaat. En jawel, dit doe je met een tandenborstel en tandpasta. Maar daarvoor moet je naar de dierenspeciaalzaak, want het gebruik van een gewone tandenborstel kan het tandvlees schaden en je eigen tandpasta gebruiken is uit den boze. Het inslikken ervan kan je huisdier ziek maken.

[related-posts]

3. Kauwspeeltjes:

Zorg dat je hond altijd een kauwspeeltje voorhanden heeft. Het natuurlijke kauwproces helpt de tanden te reinigen. Bijzonder doeltreffend zijn speeltjes gemaakt van geknoopt touw. Ze helpen voedselrestjes en tandplak te verwijderen.

hondje5

4. Kauwsnoepjes:

Kauwsnoepjes zoals botjes uit runderhuid of speciale knabbelstokjes zijn ook aan te raden en de meeste honden zijn er dol op. Sommige knabbelstokjes bevatten bestanddelen die de geur van een slechte adem neutraliseren. Wel is het aangewezen om het laatste eindje af te nemen en weg te werpen. Vooral puppy’s hebben de neiging om dit in te slikken en dit kan nare gevolgen hebben voor het dier.

[related-posts]

5. Groenten:

Vele baasjes delen hun eigen voedsel met hun huisdier. Dit kan, maar meestal laat de hond de groenten aan de kant staan. Daarom raden dierenartsen aan de hond van bij het begin te laten wennen aan uitgebalanceerd droogvoer. Daarin zijn ook groenten verwerkt, al is de hond zich daarvan niet bewust.

hondje6

6. Vaste momenten:

Geef je hond te eten op vaste momenten, verdeeld over de dag. Laat nooit een halfvol eetbakje staan, want dan hebben bacteriën vrij spel.