2 olifanten worden herenigd na 22 jaar. Dit is wat er gebeurt.

Na meer dan 20 jaar gescheiden te zijn geweest, worden deze 2 circusolifanten herenigd.

Dit is het verhaal van Shirley en Jenny, twee kreupele olifanten die herenigd worden in het olifantenopvangcentrum in Tennessee (VS) na 22 jaar lang gescheiden te zijn geweest.

Het vastgeketende leven van een circusolifant:

Olifanten samen

Shirley en Jenny waren beide circusolifanten, vastgeketend gedurende 23 uur per dag.  Ze werden vervoerd in kleine transportwagens en moesten optreden voor een luid publiek.

Jenny was toen nog slechts een kalf.  Shirley nam haar onder haar hoede en de twee vormden een speciale, maar kortstondige band.  Shirley werd spoedig weggevoerd, Jenny bleef in het circus.

Jenny – een opvangcentrum voor honden en katten:

Terwijl Shirley in de Louisiana Purchase Zoo terechtkwam, leidde Jenny een stressvol leven.  De volgende 22 jaren werden gekenmerkt door harde discipline en opsluiting.  Toen de olifant een ernstig beenletsel kreeg, had ze geen nut meer voor het circus.

Uiteindelijk werd Jenny achtergelaten in een opvangcentrum voor katten en honden, dat niet uitgerust was om een zieke olifant te herbergen en verzorgen.  Een dierenrechtenactivist zorgde ervoor dat Jenny spoedig naar een olifantenopvangcentrum overgeplaatst werd.

Shirley – geen soortgenoot gedurende 20 jaar:

Olifanten samen

Ondertussen leidde Shirley een eenzaam leven in de kleine dierentuin in Louisiana.  Meer dan twintig jaar ziet ze geen enkele andere olifant.

Ook haar verzorger, met wie ze een speciale band had opgebouwd, beseft dat hij geen soortgenoot kan vervangen.  Het dier wordt naar een toevluchtsoord voor olifanten overgebracht.

Jenny en Shirley – na 22 jaar herenigd:

Eindelijk, na meer dan twee decennia, komt Shirley in aanraking met een soortgenoot.  Een ontroerend moment, maar de volgende ochtend vindt er nog iets specialers plaats.

Het blijkt toevallig hetzelfde toevluchtsoord te zijn waar Jenny – de olifant die Shirley had geadopteerd als haar eigen kalf – verblijft.  Na meer dan twintig jaar ontmoetten beide olifanten elkaar opnieuw.  Dit is wat er gebeurt:

Video Shirley de olifant (deel 1):

Video hereniging Shirley en Jenny (deel 2):