Wat doe je als je een wielklem hebt en niet wil betalen?

Een vrouw die haar mannetje kan staan… Hou je klep, man!

Het lijkt wel of de kleinste gemeente in Vlaanderen tegenwoordig de parkeermeter heeft ontdekt. Het zal ongetwijfeld een grote bron van inkomsten zijn, maar overdrijven ze niet een beetje? In de gemeente waar ik woon, betaal ik telkens minstens 0,20 euro, wil ik ook maar even naar de bankautomaat of de post gaan, de beenhouwer of de bakker.

Parkeerboetes zijn me dus niet vreemd en al meer dan eens heb ik meer dan 25 euro betaald voor een brood, snap je? Het mag een troost wezen, het parkeerprobleem staat in zowat alle landen in het lijstje van grote ergernissen. Met een boetebon onder mijn ruitenwisser kan ik me nog enigszins verzoenen, maar ik vrees dat ik in alle staten zou zijn als ik mijn wagen aantrof met zo’n vreselijke gele wielklem.

[related-posts]

Vermoedelijk zou ik in dit geval plichtbewust en gedwee de richtlijnen opvolgen opdat ik weer de weg op kan, maar de vrouw in dit filmpje dacht daar kennelijk anders over. Zelfs al stond de parkeerwachter in haar nabijheid, ze lapte alle regels aan haar laars en kwam nog goed weg ook! Let wel, de vrouw in kwestie bestuurt een BMW en is het niet typisch dat chauffeurs van dit type wagen denken zich álles te kunnen permitteren?…

Video wielklem:

https://www.youtube.com/watch?v=rnNuDK8ZIM0