Vrouw rechts deelde foto links op haar Instagram met snoeiharde commentaar

0
487

Karma.

De Britse Diana Andrews vond het recent nodig om in de fitness een foto te nemen van een vrouw met overgewicht en die op haar eigen Instagram-account met meer dan 17.600 volgers te posten. Ze nam zich zelfs nog de moeite om in het groot Love Handles op de afbeelding te schrijven.

Als je goed naar de foto kijkt, zie je dat de vrouw in kwestie een gsm aan haar rechteroor houdt en daarom schreef Diana er ook nog fijntjes bij dat ze hamburgers aan het bestellen was. Wat de bedoeling van Andrews was, is tot op heden onduidelijk, maar dat ze spijt zou krijgen van haar actie was al snel duidelijk.

Volgers op sociale media reageerden verontwaardigd en zeiden dat het een tragisch voorbeeld was van hoe vrouwen zich met elkaar vergelijken en iemand veroordelen zonder enige achtergrondkennis. Nét door deze vorm van stigmatisering en pesten durven zwaarlijvige mensen niet naar een fitnessclub te gaan.

(lees verder op de volgende pagina hoe Diana zich toch uit de slag probeerde te trekken)

“Het was niet mijn intentie om haar uit te lachen, noch om iemand te kwetsen”, was Diana haar eerste reactie na alle ophef, maar daar had ze natuurlijk eerder aan moeten denken. Of nog ongeloofwaardiger: “Mensen die me kennen, weten dat ik geen pester ben.”

Feit is dat bodyshaming, zoals het fenomeen heet, steeds vaker opduikt en mensen nog steeds niet schijnen te beseffen hoe kwetsend het is om iemand vast te leggen op camera en dan genadeloos af te maken op de sociale media. Gelukkig zijn we ondertussen nu zover dat het de pianist is die de volle lading krijgt.


GEEN REACTIES