Je hart breekt als je ziet wat deze eenzame 98-jarige oma doet als ze alleen thuis is

Te oud voor bezoek.

In vroegere tijden leefde de oudste generatie van een familie bij de kinderen in. Zo werd er altijd voor hen gezorgd. In veel culturen worden oude personen als wijze personen beschouwd die je respect en aandacht verdienen. Het zijn wijsheden die we in deze moderne snelle tijd lijken te vergeten.
We hebben het tegenwoordig allemaal zo druk waardoor we de oudste generatie te vaak negeren. Door de goede leefomstandigheden leven mensen langer. Oma’s en opa’s zijn meestal nog vitaal genoeg om eigen hobby’s te hebben en regelmatig op bezoek te komen om de kleinkinderen te zien. Het zijn de overgrootouders die in veel gevallen vergeten worden. Dat wordt pijnlijk duidelijk in deze documentaire over een bejaardencentrum in de Verenigde Staten.
De camera volgt de 98-jarige oma naar haar appartementje. Om zichzelf bezig te houden, scheurt ze al het papier dat ze ontvangt in kleine stukjes, voordat ze het weggooit. ‘Vertel het aan niemand’, vraagt ze aan de cameraman. ‘Maar ik moet toch op een manier mijn tijd doden, anders word je gek.’

Video “Wat 98-jarige Mary doet als ze alleen thuis is:”

https://youtu.be/C1HnEL-lXtE


[related-posts]