Bizarre weervrouw

Kwalijk ongelukje tijdens live tv-presentatie.

Zelfs al weet je niets van televisie af, ik vermoed dat intussen iedereen wel weet dat er in de studio’s vaak gebruikt wordt gemaakt van wat je noemt een ‘greenscreen’ of ‘greenkey’. Dit betekent dat de groene achterwand in de presentatieset kan ingevuld worden door gelijk welke beelden.

Tot vandaag presenteren Frank Deboosere en Sabine Hagedoren het weerbericht op deze manier. In feite wijzen zij de hoge- en lagedrukgebieden aan in het ijle, maar volgen hun handelingen via een monitor die wel voor hen, maar niet voor de kijkers zichtbaar is.

[related-posts]

De regel is echter dat de presentator dan ook nooit in een groene outfit verschijnt, want dan wordt dat groene pak of kleedje ingevuld door de achtergrondbeelden. Met andere woorden, de kijker kan dan a.h.w. dwars door je heen kijken. De Spaanse weervrouw Ericka Pino was deze regel zowaar vergeten toen ze onlangs het weerbericht live presenteerde. Of dit nu een grapje was van de technici in de studio of niet, laten we in het midden, maar de uitzending werd na 20 seconden abrupt stopgezet.

Video weerbericht:

Misschien een ideetje voor de makers van ‘Tegen De Sterren Op’? Frank Deboosere het weerbericht laten presenteren in het halfnaakte lijf van Sabine Hagedoren. Technisch is dit perfect mogelijk!