AUW: 11-jarige dumpt liefje via meedogenloze sms’en

Kleine meisjes worden groot.

Wie herinnert zich die eerste ‘relatie’ op de basisschool niet? Het is zo guitig om kinderen te zien die voor het eerst verliefd zijn. In mijn tijd durfden we amper tegen elkaar te praten. Zeggen dat je verliefd was, gebeurde via verfrommelde papiertjes die door de beste vriend of vriendin doorgegeven werden. Toen het dan ‘aan’ was, durfden we amper elkaars hand vast te houden of elkaar een zoen te geven. Zelfs met gesloten lippen was dat te eng. ‘Slowen’ op het schoolbal gebeurde met een armlengte afstand tussen ons in. We begrepen nog niet echt hoe relaties werkten en probeerden iets na te apen dat we in onze omgeving en op televisie zagen.
Tegenwoordig zijn kinderen veel meer mee met hun tijd en niet zo naïef als wij waren. Ook zij proberen ‘de grote wereld’ te imiteren, maar tot die volwassen wereld hebben ze veel meer toegang dan ons dankzij hun gsm, het internet en sociale media. Die kinderen van tegenwoordig lijken perfect te weten hoe iets moet. Kijk maar naar de sms’en van dit elfjarige meisje uit Texas. Haar oudere zus ontdekte de berichten en deelde ze meteen met de wereld via Twitter.
De meid had een relatie met Joey, totdat ze ontdekte dat Joey met een ander meisje naar het park was gegaan. Oh girl, hoe durft hij?! Joey zei dat ze gewoon aan het ‘rondhangen’ waren, maar zoals ik al zei is de jeugd van tegenwoordig niet meer naïef. De elfjarige geloofde er geen snars van en maakte het stante pede gedaan via sms. En wij dachten dat kinderen zo lief en onschuldig als eenhoorns waren.

Haar tirade begint met ‘we need to talk’. Elke man weet wat er dan volgt: miserie.


Joey is duidelijk op heterdaad betrapt. Hoe gaat hij zich uit deze situatie kunnen redden?

(lees verder op de volgende pagina)