Zo ruïneer je iemands Instagram foto’s van eten!

Ben je het ook beu dat iemand foto’s maakt van z’n eten? Stop ze dan op tijd!

Instagram is zowat de grootste sociale media app die de wereld ooit gezien heeft. Het leuke is dat de focus voornamelijk ligt op afbeeldingen en filmpjes, waardoor het een visueel festijn van inspiratie is voor al zijn bezoekers. Ook is de variëteit aan thema’s zeer groot en kan je tussen de meest uiteenlopende onderwerpen kiezen en andere leden volgen die hier beelden van posten. Toch zijn er enkele hoofdcategorieën die de feed overheersen en waar bijna elke Instagrammer iets over gepost heeft.

Reisfoto’s, huisdieren en eten. Die laatste is de grootste rage, wat geen wonder is sinds iedereen op sociale media dagelijks eet en drinkt en dus ook meer mogelijkheden krijgt om hun eetbaar genot met de wereld te delen. Maar zoals elke rage zijn er ook heel wat andere mensen die hier een hekel aan hebben en er dus niet echt mee gediend zijn dat hun vrienden en familie tijdens het uitgaan hun eten koud laten worden om eerst de ideale foto te maken. De ironie is voor hen vaak te veel.

Youtuber Zapping Tubes is één van deze mensen en besloot tijdens een etentje met zijn vriendin haar een lesje te leren. De jongedame staat namelijk op het punt een foto te maken van haar maaltijd en neemt de enkele seconden te tijd om de ideale invalshoek te zoeken. Gelukkig wist de cameraman dat haar smartphone eerst oplicht voor hij een foto maakt, waardoor hij de kans kreeg om toe te slaan. Wat hij doet en wat de reactie van zijn vriendin is, zie je in deze clip: