Vloeken Hollanders anders dan Belgen?

Godvermiljaarde!

Vloeken doet iedereen, de ene al meer dan de andere. De meeste vloeken uit je wanneer je alleen bent. Je maakt je boos op je computer, op een gerecht dat op de kookplaat dreigt te mislukken, op je sleutelbos die zich kennelijk verstopt heeft voor jou, enz. Bovendien gebruiken we niet altijd dezelfde vloek- en scheldwoorden en lang ook niet altijd in onze eigen taal. ‘Shit!’ en ‘Merde!’ staan hier bovenaan de lijst.

Het zijn onze noorderburen, maar is het scheld- en vloekgedrag van Nederlanders anders dan het onze? Intussen kennen jullie het sympathieke duo Alexander en Sacha. Elke week trekken ze met de camera en de microfoon de stad Den Haag in en maken ze een filmpje voor YouTube onder de titel ‘Dit is Normaal’. Dit kan een montage zijn van een rist straatinterviews of een bizar ‘sociaal experiment’.

[related-posts]

Dit keer duwt het duo de microfoon onder de neus van hun stadsgenoten met de vraag: ‘Wat is je favoriete scheldwoord?’ En zoals altijd zijn de antwoorden op deze vraag nogal bijzonder en uiteenlopend…

Als Alexander en Sacha eens een keer naar Antwerpen zouden komen afzakken en dezelfde vraag voorleggen aan de Sinjoren, kreeg je een totaal andere reportage te zien, vrees ik.

Video “vloeken”: