Word Oscarwinnaar voor 1 avond!

Hilarisch sociaal experiment.

Ik geef grif toe dat ik graag kijk naar een gala-uitzending zoals de uitreiking van de Oscars. Je ziet doorgaans alleen maar blije gezichten en de winnaars zijn vaak tot tranen toe bewogen. Je ervaart bijna een plaatsvervangend gevoel van ultiem geluk. En ik zal wel niet de enige zijn die ook wel eens droomt van een Oscar… Wow!

Wat een ervaring moet dit zijn? Die vraag stelde een totaal onbekende acteur, ene Mark David Christenson, zich ook. Hij bereidde alles tot in de puntjes voor om bij wijze van experiment één nacht lang te kunnen beleven hoe het is om de winnaar van een Academy Award te zijn.  Een gouden beeldje, een chique pak, een bodyguard, een paar foto’s van de uitreiking, … Alles was nep, maar de nacht na de échte uitreiking trok hij zo pronkend langs de Hollywood Boulevard in Los Angeles en vertoefde hij in middens waar vele filmsterren worden gespot. Of net niet wordt verwacht.

[related-posts]

Hoe ver zou hij kunnen gaan met zijn fake vertoning? Zou hij plots anders worden benaderd en behandeld omdat hij van dag op dag een heuse celebrity werd?

Dit is het resultaat. Sommige taferelen zijn al even hilarisch als onwaarschijnlijk. En andermaal stel je vast dat vele mensen een aardig stukje kunnen liegen als ze in verlegenheid worden gebracht. En zijn we niet allemaal goedgelovig?…