Scheetjes laten? Ga erbij liggen!

Volg het voorbeeld van onze dierbare dieren.

Enige tijd geleden had ik het nog kuis en beleefd over ‘windjes’, maar waarom zou ik het woord ‘scheetjes’ nog langer uit de weg gaan? Net als boertjes laten is scheten laten na al die eeuwen toch wel voldoende ingeburgerd, zeker?

Met niet weinig verbazing las ik deze week de resultaten van een enquête onder jongeren onder de hoofding ‘Wanneer voel jij je echt op je gemak bij je geliefde?’. Eén van de meest geciteerde antwoorden was: ‘Wanneer ik mij niet hoef te schamen over een scheet!’. Okee, maar dan ga ik ervan uit dat de geliefden ook samen slapen, want wist je dat de gemiddelde mens ’s nachts 5 keer meer scheten produceert dan overdag? Lachwekkend, inderdaad, maar ik geloof het wel!

[related-posts]

In liggende positie krijgen de darmen vrijspel en tijdens de slaap is er geen sprake van controle of onderdrukking. Al sinds eeuwen spiegelen wij ons aan de natuurlijke leefgewoontes van de ons omringende dieren en dan heb je al lang begrepen dat die óók scheten laten.

In dit geval is het paard het typische voorbeeld van hoé je je darmgassen laat ontsnappen. Commentaar overbodig, maar let wel op de kracht van een ferme paardenwind. Die doet zonder meer stof opwaaien!

Video paard: