Veel ophef over buitengezette student op Pukkelpop: “Dit hadden we niet verwacht”

Hoe Zal Ik Het Zeggen?

Maandagavond liet het VTM-programma Hoe Zal Ik Het Zeggen? een fragment zien waarin de 17-jarige Vic verwijderd werd van de wei van Pukkelpop omdat hij een slecht rapport had. Het ging natuurlijk om een grap, maar toch kwam de boodschap hard over bij de kijkers. Die vragen zich nu af of de jongen effectief naar huis is moeten gaan.

“Het was niet de bedoeling van de ouders, maar de jongen was meer aan­gedaan dan ze dachten. Zijn hart brak echt toen hij hoorde dat hij de festivalweide moest verlaten. Dat hij een nieuw polsbandje kreeg en terug naar zijn vrienden mocht, ­ondermijnde volgens ons de boodschap van zijn ouders en van het programma niet”, aldus Sofie Peeters van productiehuis Shelter in Het Nieuwsblad.

Het programma liet echter niet zien dat de jongen uiteindelijk terug naar de weide mocht. “Niet elk verhaal moet mooi afgerond worden. Het is een blijft een programma van Shelter, we zoeken af en toe weleens het randje op. Het programma gaat niet over mensen straffen of hen iets ontnemen, we willen niet voor rechter spelen. Maar de boodschap moet wel aan­komen. En dat is in dit geval gelukt.”

Video: Veel ophef over buitengezette student op Pukkelpop: “Dit hadden we niet verwacht”


(lees verder op de volgende pagina hoe de makers reageren op de ophef van de kijkers)