Dit moet je zien: Opa steelt de show

De oudjes die het nog kunnen, doen niets liever dan dansen!

Beroepshalve werd ik vroeger regelmatig gevraagd om als animator op te treden in rusthuizen. In het begin had ik er moeite mee om een geschikt programma samen te stellen, maar al snel had ik door dat de bejaarden niets liever doen dan samen zingen en dansen. Op den duur waren mijn programma’s niet veel meer dan zang- en dansspelletjes, waarbij ik tot mijn grote verbazing vele oudjes ronduit uit de bol zag gaan. Voor de directie was dit geen verrassing, want zij wist stellig dat de bewoners van rusthuizen een paar uur ‘vollen bak ambiance’ meer op prijs stellen dan een kaartavond.

Het deed me terugdenken aan mijn opa zaliger die op zijn 88ste bijna smeekte om ons op oudejaarsavond te mogen vergezellen naar het parochiefeest, waar een slordige 500 mensen de overgang van oud naar nieuw vierden. Daarvan kon hij genieten als geen ander en já, telkens de dj een slow draaide, vroeg hij mijn moeder of mijn zus ten dans. Als hij geen last had van artrose, zou hij wellicht ook een jive of een wals aangedurfd hebben.

[related-posts]

De opa in dit filmpje is duidelijk nog beter ter been en nodigt zijn dochter uit om de dansvloer op te gaan. Al van bij de eerste minuut stal hij de show en niet alleen door zijn kwieke verschijning, maar ook door zijn creatieve en zelfs grappige dansstijl. Gaandeweg laat hij zijn kunstjes zien en die brengen jou wellicht ook in een vrolijke stemming:

Video danskoppel:

https://www.youtube.com/watch?v=CHWZdcZnVH0