Ocharme deze moeder die probeert om op haar eentje een moshpit te stoppen

Festivalouders.

Het is weer festivalperiode, dus komen ze weer talrijk uit hun rijwoningen en villa’s gekropen: de festivalouder. Doorheen het jaar gedragen ze zich zoals het hoort. Ze werken zich te pletter, doen het huishouden naar behoren en proberen iets van hun tieners te begrijpen. Maar tijdens de zomermaanden moeten ze zichzelf bewijzen.

Want werkelijk, ze zijn echt nog mee met de trends en zijn heus nog hip en jong genoeg om een festivalletje mee te pikken in de zomer. Het resultaat? De beschamende ouders die samen met de jeugd naar een festival trekt. Hierbij is het bekendste voorbeeld sowieso de dansende vader. Op elk festival kom je er wel één tegen.

Ziehier een typische festivalvader:

Maar nu is er een nieuw type ontdekt. Er zijn ook de overbezorgde moeders die naar een festival gaan om hun kind(eren) voor gevaar te behoeden. Ze houden een oogje in het zeil en zorgen dat er geen gevechten uitbreken. Ook al is er geen sprake van een gevecht, maar van een mosphit: een activiteit waarbij verschillende mensen in een kring staan en wild om zich heen slaan.(bekijk op de volgende pagina hoe een moeder een moshpit tegen te houden)