Nederland trekt vandaag naar het stemhokje en dit is hoe DIW dat ziet

De Tweede Kamerverkiezingen.

De Tweede Kamerverkiezingen 2017 zijn de verkiezingen voor de Nederlandse Tweede Kamer der Staten-Generaal, die op 15 maart 2017 worden gehouden. De verkiezingen worden gehouden als gevolg van de afloop van de zittingstermijn van de Tweede Kamer die gekozen is bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012.

Het laatste kabinet dat een volledige regeerperiode volmaakte was het kabinet-Kok I. Alle verkiezingen tussen 2002 en 2016 werden gehouden nadat een kabinet gevallen was. Het huidige kabinet is Rutte II.

De Nederlandse burgers kunnen vandaag kiezen uit 28 partijen waarvan VVD (Mark Rutte), Partij van de Arbeid (Lodewijk Asscher), PVV (Geert Wilders), SP (Emile Roemer), CDA (Sybrand van Haersma Buma), D66 (Alexander Pechtold), GROENLINKS (Jesse Klaver) en ChristenUnie (Gert-Jan Segers) de bekendsten zijn.

Minister-president Mark Rutte (vrijgezel en thuiswonend) en Geert Wilders (populist) zijn de grote favorieten en die kans konden de makers van De Ideale Wereld op Canvas niet laten liggen om een populistisch filmpje met ons allemaal te delen.

(lees verder op de volgende pagina voor het ludieke filmpje te bekijken)