Medisch onderzoeker vraagt aan mannen hoe vaak ze seks hebben en dan…

Die had hij niet zien aankomen.

Een ziekenhuis in Vlaanderen heeft 300 mannen uit diverse leeftijdscategorieën en met verschillende achtergronden opgetrommeld om een seksonderzoek te doen. Alle doelgroepen zijn voldoende aanwezig om een representatief resultaat te krijgen. De deelnemers mochten zich uit vrije wil aanmelden. Ze hadden geen bezwaren om in een grote aula enkele schriftelijke, maar ook mondelinge steekproeven te ondergaan.

Masturbatie bij vrouwenNadat enkele schriftelijke proeven voorbij zijn, wil de onderzoeker door middel van de vinger te laten opsteken eens controleren hoe vaak mannen seks hebben per jaar. “Wie heeft meer dan 100 keer seks per jaar”, vraagt hij. Verschillende mannen steken hun vinger op. “Wie heeft meer dan 75 keer seks per jaar? Meer dan 50 keer?” Zo gaat dat maar verder. De onderzoeker blijft dalen in aantallen. “Minder dan 10 keer per jaar? Minder dan 5 keer per jaar?” Bij elke vraag steken mannen hun vinger weer omhoog.

[related-posts]

Helemaal op het einde vraagt de onderzoeker: “Wie heeft 1 keer seks per jaar?” Eén man in het midden van de aula steekt enthousiast zijn vinger op en lacht. “1 keer, serieus waar? Dat is niet veel en je bent er precies nogal erg enthousiast over om het te melden”, zegt de medewerker van het ziekenhuis. “Ja, want het is vanavond”, antwoordt de nietsvermoedende man.