Dit is wat je noemt een ‘geanimeerde vlucht’

Werkloze showbizzmensen vonden bijverdienste in de lucht.

De werkloosheid binnen de showbizzwereld is zelden zo groot geweest, niet alleen in ons land. Alleen al in Los Angelos staan dagelijks bij benadering 120.000 talentrijke mensen in de rij om aan een auditie deel te nemen. De meesten zijn Europeanen die zich hebben laten wijsmaken dat dààr hun grote toekomst lonkt. Terwijl 80% van de Amerikaanse afgestudeerden aan een film- of toneelschool niet eens zelf aan de bak komen. Ternauwernood nemen ze een job aan in de horecasector of een baan die enigszins aanleunt bij hun vaardigheden.

Animeren kan het merendeel wel. Of dit nu om kinderen, zieken of bejaarden gaat, de rasartiest zal altijd proberen om anderen aan het lachen te brengen. Vooral in hachelijke situaties kan een entertainer wonderen doen. Dit had ene Michael McAdam ook begrepen. Ooit een gevierd stand-up comedian maar sinds vorig jaar werkloos, solliciteerde hij als… steward voor een luchtvaartmaatschappij. Hij had al jaren vliegangst en vond de uitleg van de veiligheidsmaatregelen voor het opstijgen bijzonder afschrikwekkend.

Dit kan beter!‘ dacht Michael en dus maakte hij van het hele poppenkastgedoe een heuse humoristische act. Dit zou regelrecht een theatersketch van Jacques Vermeire kunnen zijn:

https://www.youtube.com/watch?v=Jp8VSAeCxc8


Een tweede voorbeeld is David Fortworld, een Amerikaanse artiest die vooral als rapper probeert door te breken. Tot vandaag is het hem niet echt gelukt, maar hij vond een aardig bijberoep waarbij hij zijn talent kan laten botvieren. Hij doet precies hetzelfde als Michael maar dan wel op zijn eigengereide manier die vooral jongeren geruststelt in de aanloop naar hun luchtdoop. En wie zegt dat oudere passagiers niet mee op de kar zouden springen? Missie geslaagd!