De Ideale Wereld zet Siegfried Bracke op heerlijke manier te kijk als ‘poenpakker’

Mandaten.

Je moet al op een andere planeet geleefd hebben om er helemaal niets van meegekregen te hebben: politici die met tal van mandaten een aardig centje toevoegen aan hun jaarloon door gewoon ergens in een commissie te zetelen of vergaderingen bij te wonen.

Kamervoorzitter Siegfried Bracke kwam in het oog van de storm te staan, niet omdat hij de enige politieker is die zich hiermee bezighoudt, wel omdat hij anderen op de vinger wees en het uiteindelijk zelf ook bleek te doen. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen is hier dus compleet misbegrepen. Al moeten we er wel eerlijkheidshalve bij vertellen dat Bracke zetelde in de adviesraad van Telenet en dit een privébedrijf is, zelfs voor 56% in handen van het Amerikaanse Liberty Global.

Tal van andere politici in Vlaanderen zetelen in raden van intercommunales en die worden uiteraard in stand gehouden door belastinggeld, de zuurverdiende centjes van u en ik. Als je weet dat sommige mandaten tot 2.000 euro per bijgewoonde vergadering opleveren, dan is het niet meer dan normaal dat de burger stilaan genoeg heeft van dit soort praktijken.

(lees verder op de volgende pagina voor het hilarische filmpje van De Ideale Wereld)