Een hilarische video die toont wat er gebeurt als je de fietspaden correct volgt in Brussel!

Brussel, een paradijs voor fietsers! Wat als je de aanduidingen correct volgt?

Leuven is wat je een ‘fietsvriendelijke’ stad zou kunnen noemen. De wegen zijn er immers zo goed als volledig bezet door fietsers, wat het voor autobestuurders des te moeilijker maakt om zich veilig te verplaatsen. Je hebt meer dan twee ogen nodig, wil je geen aanrijding hebben met een onachtzame of nonchalante fietser.

Maar hoe zit dat in Brussel? Al jaren wordt er geijverd voor een veiligere stad voor fietsers en promoot men het woon-werkverkeer met de fiets. Wie zich ooit met de tweewieler in onze hoofdstad waagde, lacht al die initiatieven weg.

Men heeft inderdaad al opmerkelijke ‘verbeteringen’ aangebracht: er zijn wel meer fietspaden vrijgemaakt, maar vaak houden die plots op en beland je vanzelf weer tussen de wirwar van auto’s, bussen en vrachtwagens. En waar er geen fietspaden zijn, heeft men symbolische tekens, wegmarkeringen en pijlen op het wegdek aangebracht die het fietsverkeer in goede banen moet leiden. Maar men is kennelijk maar al te ijverig met de witte verf omgesprongen.

[related-posts]

Wat gebeurt er als je al die aanduidingen op de voet volgt, of beter gezegd op de fiets? Bijgaand filmpje is best hilarisch en grappig, maar tegelijk een beetje zielig en al zeker ironisch bedoeld. De proefpersoon is alvast een geoefende… valler!

De makers van dit recente experiment gaven dit filmpje de titel ‘Brussel, hoofdstad van Europa’ mee en die is ongetwijfeld ook ironisch bedoeld.