Een “handige” gids om je porties te controleren tijdens de feestdagen

Met deze hulp eet je net genoeg.

Tijdens de feestdagen kan het moeilijk zijn om niet te zitten vreten. Al dat lekkers en al die hoeveelheden nodigen uit tot bourgondische partijen. Gelukkig helpt deze handige Engelse handleiding je om de juiste porties binnen te krijgen.

Wijn: Tijdens een sessie zou je niet meer glazen wijn mogen drinken dan het aantal vingers aan een hand. Gebruik beide handen indien nodig.

Chocolade: Duw je duim en indexvinger samen. Kijk door het gat en eet alles dat je ziet terwijl je door het huis struint.

Kaas: Een blok dat tussen je gestrekte duim en pink past is genoeg. Als dat niet werkt, halveerĀ dan een groter blok en meet beide helften.

Sherry Trifle (of elk ander dessert met alcohol): Stop op het moment dat je agressief naar de engeldecoratie begint te wijzen en discussie maakt over de echte betekenis van Kerstmis.

Kalkoen: Eet zoveel kalkoen als je wil want het is een heel, heel, heel slecht jaar geweest.

Vleespasteitjes: Een even nummer is goed. Zorg dat je altijd een extra doos met pasteitjes bij de hand hebt, voor het geval je eindigt op een oneven aantal.

kerstmis_gids_porties


[related-posts]