Grappige trend: bibfies!

Bibliotheek De Panne lanceerde schitterende vondst!

Terwijl er volop sprake is van het willekeurig afschaffen van de gemeentelijke bibliotheken in Vlaanderen, pakte de directie van de bibliotheek in De Panne onlangs uit met een origineel en zelfs grappig initiatief, dat flink op weg is om een kleine hype te worden.

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek -wat in feite een tweeweekse is en nog loopt tot 29 maart a.s.- spoorde men jongeren aan om een ‘bibfie’ te maken. Fotografeer jezelf met een boek en maak er een humoristische compositie van.

Het gegeven is eenvoudig en je kan het rustig thuis eens uitproberen. Iedereen heeft in huis wel een aantal boeken in de kast staan dat opvalt door het aantrekkelijke ontwerp van het omslag. In vele gevallen is het de uitgever er net dààr om te doen. Een attractieve of verleidelijke kaftfoto is in vele gevallen een aanzet om het boek ook aan te schaffen.

[related-posts]

Niet zelden sieren ogen, handen en andere lichaamsdelen een boekenkaft. In een mum van tijd circuleerden er in de kustregio plezante en spitsvondige foto’s van covers in combinatie met het eigen lichaam via de sociale media. Zowel kinderen als volwassenen leefden zich de voorbije week creatief uit en de resultaten mogen best gezien worden!

bibfie1

SAMSUNG CAMERA PICTURES

(lees verder op de volgende pagina)