Een versie van Jingle Bells die mannen niet gauw beu worden!

Komt Jingle Bells je nu al de oren uit?  Geef dan je ogen de kost!

Je kan dezer dagen geen supermarkt of handelszaak betreden, of je krijgt een concert aan kerstliederen door je oren gewurmd. En néé, ik hou er ook niet van! De opgeklopte kerstsfeer kan me gestolen worden.

Ik kan vrij makkelijk teksten onthouden, maar het is toch wel bijzonder vreemd dat ik na al die jaren niet één van de meest populaire -en tegelijk de meest irritante- kerstliedjes uit het hoofd ken. Jij wel? Probeer ze maar eens na te zingen: ‘I’m dreaming of a white christmas’, ‘Let it snow’, ‘Santa Claus is coming to town’, ‘Stille Nacht’ of ‘Oh Denneboom’. Ik vermoed dat je niet veel verder zal geraken dan hooguit 5 verzen.

[related-posts]

Alleen van het legendarische ‘Bakske Vol Met Stro’ van Urbanus heb ik minstens twee strofen onthouden en dat vind ik al een hele prestatie. Volgens statistieken blijkt ‘Jingle Bells’ de meest gespeelde kerstsong aller tijden. Jingle Bells, oorspronkelijk getiteld ‘One Horse Open Sleigh’, werd geschreven in 1857 (!) door de Amerikaan James Pierpont (1822-1893) voor het Thanksgiving-feest in de kerk van Savannah, Georgia. Het lied sloeg direct aan, en wordt tot vandaag massaal met Kerstmis herhaald.

Zelf kreeg ik ooit zo’n kerstman-pop cadeau dat mits een druk op de knop zijn gat begint te schudden op de tonen van het befaamde ‘Jingle Bells’. Maar je kan nog wel met wat ánders staan schudden, toch? Het filmpje staat pas sinds 8 december op YouTube en werd intussen al bijna 5 miljoen keer bekeken! Geniet ervan, heren!

Vraag is: krijgt dit navolging van een man die uitpakt met zijn mannelijk klokkenspel?…

Video over “Jingle Bells”: