Een hongertje op het werk? Deze creatieve Chinese dame heeft de beste ideeën

Koken met kantoorspullen.

Krijg je ook altijd honger als je op het werk bent, maar ben je het beu om elke keer saaie boterhammen te eten of een potje noedels in de microgolfoven te steken? Als je een hobbykok en een echte foodie bent, kan het kantoorleven met zijn lange uren en zonder volwaardige keuken nogal een uitdaging vormen.

Deze Chinese dame, zowel bekend onder de pseudoniemen Ms Yeah als Mademoiselle Xiaoye, begrijpt je helemaal. Ze werkt bij een mediabedrijf en maakt maffe filmpjes over haar kookkunsten op kantoor. Haar bedrijf heeft geen keuken, maar dat is voor de jongedame geen probleem. Met behulp van de spullen op kantoor kan ze elk gerecht maken. En met elk gerecht bedoelen we werkelijk elk gerecht. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld elektrische verwarming om een barbecue te maken, bakt ze pannenkoeken op een computerkast, een taart in een ladekast met behulp van een lamp, gaart ze een kip in een bloempot en heeft ze slechts een boor, aluminiumfolie en een doos nodig om suikerspin te maken.

Als er spontaan praktische vragen in je opkomen, ben je niet alleen. “Is dat wel veilig?” Nee, helemaal niet. De beveiligingsafdeling van het gebouw heeft haar al verschillende waarschuwingen gegeven, maar die houden haar niet tegen. Zo stichtte ze bijna een brandje, toen ze een open vuur had gemaakt met behulp van bakstenen en tegels. Nog een vraag: “Hoe komt het dat ze nog niet ontslagen is?” Blijkbaar is ze de dochter van de baas, dus eigenlijk heeft ze vrij spel om te doen wat ze wil. Misschien een overbodige tip voor iedereen met wat gezond verstand, maar probeer dit dus niet zelf uit op je werk, tenzij je een goed excuus zoekt om ontslagen te worden.

Video: Mademoiselle Xiaoye: de Chinese kantoorkok


Zij is duidelijk één van die personen die zou weten te overleven wanneer er een apocalyps uitbreekt, in tegenstelling tot ons, kant-en-klaar-popcorn-kopende-nietsnutten. Wil je jouw moderne survivalskills trainen en haar onconventionele kooktechnieken thuis uitproberen? Op de volgende pagina vind je een paar van haar video’s.

(Bekijk op de volgende pagina hoe ze spek maakt met behulp van een strijkijzer en popcorn met een blikje cola.)