Meest geniale papegaai woont in Roeselare

Dit is geen trucage!

Het zijn niet de apen die het best kunnen na-apen, maar de papegaaien. Althans wat hun spraakvaardigheid aangaat. Hij kan niet alleen geluiden haast perfect imiteren maar ook stemmen en zelfs liedjes. Vaak worden ze vrij snel van de hand gedaan omdat hun geschreeuw en gekrijs danig op de zenuwen kan werken. Daarom zijn de vogels één van de meest geadopteerde dieren in de asielcentra. Ze ogen mooi, maar het is bijna niet te voorspellen hoe ze zich zullen gedragen in hun nieuwe thuis.

In feite zou je bij de adoptie meteen het profiel moeten kennen van de vorige eigenaar(s). Stel dat je met een beestje zit opgezadeld dat een hele dag niet anders doet dan vloeken en schelden. Het is immers bijzonder moeilijk om zijn aangeleerde woordjes en zinnen weer af te leren.

[related-posts]

De papegaai in dit filmpje heeft het duidelijk wel naar zijn zin bij zijn baasje. Het is een oudere man in Roeselare die niet veel anders doet dan tv-kijken en zich bezighoudt met zijn gezelschap, een pientere papegaai. Ongelooflijk wat die allemaal kan! De man maakte met de jaren zelf de opnames. Dit leverde volgende montage op:

Video van pientere papegaai:

[related-posts]

Maar wat dan gedacht van déze kleine papegaai? Hij verkeert duidelijk nog in volle puberteit. En ofwel verbleef hij te lang in een kooi op de slaapkamer van zijn baasje(s), ofwel keken die baasjes in de woonkamer regelmatig naar pornofilms! Wonderlijk hoe hij niet alleen de gilletjes en hijggeluiden imiteert, maar er bovendien ook de lichamelijke zetjes bij demonstreert:

Video papegaai: