De beste perscartoons op 34 m²

‘The cartoonist’ geopend in hartje Brussel.

Dirupo getekend door cartoonist Marec
Dirupo getekend door cartoonist Marec

België telt een aantal uitstekende cartoonisten die dagelijks of wekelijks voor een flinke dosis humor zorgen in je krant of magazine. Initiatiefneemster Marloes De Cloedt, dochter van tekenaar Marec, vond de tijd rijp om een plaats te zoeken waar de beste, originele werkjes van de beste cartoonisten permanent tentoongesteld kunnen worden.

Die ideale plek vond ze in hartje Brussel (Hoogstraat 11), waar vandaag de galerij ‘The Cartoonist’ wordt geopend. Marloes hoopt dat deze expo mettertijd zal uitgroeien tot een echt museum. Eerder al zetten zij en haar vader de website thecartoonist.be al op de rails.

Ni Marec Ni Dieu

Het lijstje van Vlaamse, Brusselse en Waalse tekenaars die enkele van hun werken afstonden, is niet erg lang, maar het zijn alvast klinkende namen en mogelijk ben je zelf fan van één van hen: Kamagurka, Marec, Gal, Kroll, Vadot, Johan De Moor, Cécile Bertrand, Quirit, Ilah, Kanar, Kim en duBus.

De ruimte van de galerij ‘The Cartoonist’ is maar 34 m² groot, maar veel plaats is er niet nodig om gedurende een uurtje hartelijk te kunnen lachen.

Een voorproefje? Ga naar www.thecartoonist.be.