Bio is lekkerder en voedzamer, toch?

Je weet niet altijd wat je eet!

Ben ik nu de enige die altijd zijn twijfels heeft bij wat er aan ‘biologische’ voedingswaren in de winkelrekken uitgestald staat? Duurder is het wel, maar hoe kan je nu met zekerheid weten of het hier om biologisch geteelde groente en vleeswaren gaat?

Bij wijze van sociaal experiment gingen twee Nederlandse jongens, Sacha en C├ędric, onlangs op pad voor een lokaal tv-station: eerst naar de McDonald’s om een assortimentje aan bestaande fastfood snacks aan te kopen. Daarna versneden ze de snacks tot presentabele hapjes en amuses. En vervolgens trokken ze naar de Foodbeurs -‘het voedingssalon’, zeg maar- waar ze de bezoekers trakteerden op culinair hoogstaand en ‘puur’ voedsel, onder het mom dat ze een ‘biologisch, nieuw recept’ op de markt willen brengen.

[related-posts]

Het resultaat zal je ongetwijfeld verbazen en het is bijwijlen soms echt grappig hoe mensen zich als ware kenners etaleren en zich uitdrukken in termen die net zo goed aan de tafel van ‘Komen Eten’ over de tong gaan: “goeie beet!”, “stevige structuur” en “volle smaak”.

Video “prank biologische voeding”: