Aprilvisjes op ja.be

Want 1 april zonder grappen, is als een café zonder bier…

Het internet wemelde gisteren van de aprilgrappen, elke krant hield wel een of ander bizar verhaal als waarheid voor en jij hebt misschien wel een koffie met zout in plaats van suiker voorgeschoteld gekregen.  1 april: het is dé dag van de – vaak flauwe – moppen, maar ach, één keer op een jaar kan het wel, nietwaar?

Ook ja.be trakteerde daarom haar bezoekers op enkele aprilvisjes.  De aandachtige lezers zullen waarschijnlijk geen enkele vis aan de haak geslagen hebben, maar om onze reputatie als waarheidsgetrouwe schrijvers toch op tijd in ere te herstellen, zullen we de visjes even overlopen:

1) Hoofdredacteur ja.be :

In grote letters verscheen “Cartoonist GEINZ vervangt Frank Dingenen als hoofdredacteur van ja.be“.  Dit was slechts een gein(z)…  Frank Dingenen verlaat gelukkig ons team niet, integendeel: de hoofdredacteur heeft een extra persoon om zijn toeziend oog op te laten vallen, Frits Deblieck alias Geinz.  De slimme koppen onder jullie hadden misschien al wel de dubbele bodem in de cartoon ontdekt: Geinz wordt geen hoofdredacteur, maar jullie kunnen voortaan wel dagelijks van zijn woordspelingen en cartoons op ja.be genieten!

Geinz wordt hoofdredacteur van ja.be

2) Kalmthoutse Heide:

De Kalmthoutse Heide die omgevormd wordt tot zoutvlakte voor de opname van een nieuwe film van Dominique Deruddere?  Gelukkig was dit slechts een aprilvis, want het zout zou de prachtige heide waarschijnlijk enkel veel schade berokkenen…  Wie gehoopt had om Danny DeVito of John Cleese tegen te komen, zal nog even moeten wachten, maar wie weet is Dominique Deruddere dankzij dit artikel geïnspireerd voor een volgende film.

3) Koffietas voor linkshandigen:

Een Belgische primeur, uitgevonden door meubelzaak Molecule: de koffietas voor linkshandigen... want het oor van een koffietas staat steeds aan de rechterkant – eindelijk is het gedaan met die oneerlijkheid!

molecule