8 tips om water te besparen bij een flexibel watertarief

Joke Schauvliege (CD&V) ziet ze weer vliegen!

Ze pakte nog maar net uit met het briljante idee dat we voortaan hele vissen en geen visfilets moeten kopen, of gisteren kwam ze alweer met een nieuwe stunt op de proppen. Vanaf januari 2016 komt er een ‘flexibel watertarief’. Wie veel water verbruikt, zal meer moeten betalen. Wie zuinig omspringt met water, minder. Daarmee wil de ambitieuze mevrouw de minister het waterverbruik in Vlaanderen drastisch doen dalen.

Hoè de tarieven er precies gaan uitzien laat jolige Joke wijselijk in het midden. Naar eigen zeggen zou er wel een sociale correctie komen voor grote gezinnen en armen. Is dit in verdekte termen zeggen dat het leven volgend jaar nòg maar eens een pak duurder zal worden en dat we met z’n allen de billen moeten dichtknijpen voor onze volgende factuur voor het waterverbruik? We kunnen alvast beginnen met het in acht nemen van volgende tips.

1. Kleine wasjes, grote wasjes:

Weg met de wasmachine! Die verbruikt immers veel water. Net als de Afrikanen dit doen trekken we met onze wasmanden op het hoofd massaal naar de Vlaamse beken, vennen en vijvers waar we onze vuile kleren naar hartenlust zullen schrobben en spoelen. Milieuvervuiling? Jolige Jo lost het wel op, want zij is ook minister van Natuur!

wasknijpers


(lees verder op de volgende pagina)