13 grappige quotes om je dag op te vrolijken

‘Humor pluk je uit de mond van een ander’ (Toon Hermans).

We hebben op onze site tegenwoordig de cartoon van de dag, maar het zou tof zijn hier ook dagelijks een rake quote te kunnen publiceren. Eén die niet komt uit de mond van één of andere celebrity of verwelkte coryfee maar die je zèlf hebt bedacht of hebt opgevangen binnen jouw werkmilieu, jouw vereniging of gezin. De sociale media zijn dè uitgeverij bij uitstek en wie weet komt jouw naam in de annalen van de geschiedenis van de lach.

In welke taal dan ook, onze redactie stuit zowat elke dag op minstens één uitspraak die ze voor de rest van het leven onthoudt. We hebben de neiging ze te pikken, maar uit deontologische overwegingen èn omdat veelal de naam van de auteur ontbreekt, publiceren we ze niet. Maar waarom zouden we niet ons eigen creatieve ‘Ja.be’-clubje stichten? Je kan er van op aan dat wij je naam wèl vermelden en wie weet worden jouw bizarre, eigenzinnige en tijdsgebonden uitspraken ooit wel eens vertaald? Wìj zullen alleszins zorgen voor de precieze inkadering en lay-out van jouw vondst. Dit zijn een aantal voorbeelden:

1. Scheetje:

‘Ik laat een scheetje in de bus en meteen draait een kwart van de reizigers zich om. Is dit ‘The Voice van Vlaanderen’ of zo?’…

2. Vuilnisbak:

‘Sommige mensen zijn net als een vuilnisbak. Trap je op hun tenen, gaat plots hun mond open!’

(lees de volgende mop op de volgende pagina)