Deze bizarre motorhelmen wil jij niet dragen!

Of anders gesteld: wat als je zulke helm op straat ziet liggen?

Eerder hadden we het al eens over fietshelmen. Ontwerpers doen er alles aan om ze te verrijken met een originele, persoonlijke look. Maar ook in de motorindustrie vind je tegenwoordig de meest uiteenlopende modellen van motorhelmen. En ook daar houdt de creativiteit van de designers niet op!

Wat ons betreft ging ontwerper Jyo John Mulloor uit Dubai met zijn creaties een beetje te veel uit de bol. Figuurlijk èn letterlijk want zijn helmen lijken sprekend op… menselijke hoofden! De naam van zijn creaties zegt genoeg: ‘Human-Skin Looking Motorcycle Helmets‘. En ze zijn geen gimmick, want de artiest meent het met zijn bizarre helmen en hoopt ze binnenkort in de winkelrekken te krijgen.

En jawel, de designer deed een beroep op heuse modellen!


De excentrieke ontwerper is zelf een gepassioneerd motorrijder en verantwoordt zijn creatie als volgt: “Ik hou van elk aspect van het motorrijden, behalve van de helmen. Ik vind ze hoogst oncomfortabel om ze te dragen. Precies daarom ging ik op zoek naar een design dat als ‘een tweede huid’ aanvoelt. Letterlijk dan. Ik maakte zeer gedetailleerde beelden van de hoofdhuid van kale modellen en printte die af op de bovenkant van verschillende types van helmen. Ik ben erg trots op het resultaat!

Dat zal wel, maar zo’n helm op straat zien liggen lijkt me op z’n minst een ‘creepy’ gezicht!…