Steek je neus in andermans boezem!

Geen zakdoek bij de hand?

Dit is wel een heel bizar filmpje en ik had wel graag ‘The making of’ bijgewoond. Welke vrouw is nu meteen bereid om in haar boezem te laten neuzen? Wellicht hebben de makers alle negatieve reacties netjes gedeletet. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je dit ‘sociaal experiment’ kan uitvoeren ergens in Vlaanderen. Zelfs al overtuig je de toevallige medewerksters van de onderliggende boodschap van dit opzet: “Het is voor het goede doel, mevrouw!”…

Borstkanker is overal ter wereld de meest voorkomende kanker bij vrouwen. En in alle landen is er minstens één keer per jaar wel een soort van ‘Kom op tegen Borstkanker’-actie. Tijdens zulke acties probeert men in de eerste plaats alle vrouwen preventief te behoeden tegen de ziekte, maar daarnaast zamelt men geld in om het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de gevolgen ervan te steunen.

[related-posts]

Waar men niet direct bij stilstaat is dat mannen gek zijn op borsten. Laten we er geen doekjes of beha omheen doen, het zijn hun ‘speeltjes’ bij uitstek en niet zelden worden mannen psychologisch begeleid wanneer hun lief/vrouw getroffen wordt door borstkanker.

In Amerika wordt de jongste jaren bij 1 op de 3 vrouwen (!) boven de 25 jaar een vorm van borstkanker vastgesteld. Daarom wordt het onderwerp er de volledige maand oktober belicht bij wijze van allerlei campagnes. Ontelbaar zijn de initiatieven die in dit verband geld in het laatje brengen. Déze drie jonge mannen waagden zich aan een erotisch spelletje in het openbaar: ‘motorboating’, wat zoveel betekent als ‘borstneuzen’.

[related-posts]

Hoe vreemd het ook lijkt, de drie jongens verzamelden vorig jaar een kleine 2.000 euro met hun al bij al ludieke actie.

Video “neus in boezem”: